Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2007

Δελτίο τύπου - ("Σήμερα θα σας ενοχλήσουμε". )

"Σήμερα θα σας ενοχλήσουμε".


Χιλιάδες Έλληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα διαμαρτυρίας το Υπουργείο Υγείας, Iατρικούς Συλλόγους, βουλευτές και Μ.Μ.Ε., στη μνήμη της νεαρής Αμαλίας Καλυβίνου, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, μετά από χρόνια αγώνα ενάντια στον καρκίνο από τη μία και την παθογένεια του ΕΣΥ από την άλλη.


Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα 1η Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που απαιτούν ικανούς γιατρούς και αποτελεσματική περίθαλψη - χωρίς φακελάκια και γραφειοκρατία. Η ημέρα επιλέχθηκε καθώς συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το θάνατο της Αμαλίας, που είχε το κουράγιο να καταγράψει την προσωπική της οδύσσεια στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο, το http://fakellaki.blogspot.com/ .

Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να καταφέρει να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.

Η διαδικτιακή κινητοποίηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα. Αποτελεί απλώς μια πρώτη αντίδραση καθώς χιλιάδες Έλληνες μπλόγκερς από κάθε γωνιά της χώρας και από το εξωτερικό, συντονίζονται διαρκώς μέσω ίντερνετ και υπόσχονται να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται μέχρι να δουν πραγματικά αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οφείλουμε να αντιδράσουμε!!! Το κέρδος και οι φιλοδοξίες των γιατρών-και οχι μονο των γιατρών- μπαίνουν πάνω απο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον πόνο του ασθενή και λιγο πολυ το εχουμε αντιμετοπίσει ολοι μας.Δυστυχώς δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Η Αμαλία ήταν ένα ακόμα θύμα τού σάπιου συστήματος κα το πλήρωσε ακριβά με τη ζωή της. Πόσες "Αμαλίες" αυτη τη στιγμή είναι θύματα τις ίδιας απάνθρωπης συμπεριφοράς..?
Ελπίζω ο αγώνας και η στάση της Αμαλίας να γίνει παράδειγμα!!! Καλό ταξίδι....