Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Είναι έγκλημα η κατάργηση του δικαιώματος των ΑμεΑ να ζήσουν σαν άνθρωποι
65 Signatures 
Published by Λυγερή Βασιλείου on Apr 02, 2010
Category: Human Rights
Region: Greece
Target: Στην Ελληνική Κυβέρνηση
Background (Preamble):
Από Τον ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ. http://ligery.pblogs.gr ΝΤΡΟΠΗ και στους 300 του Ελληνικού Κοινοβουλία Αν δεν αποτρέψουν το γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους , αρχής γενομένης, από τον πλέον αδύναμο κρίκο του, τις μονάδες αποασυλοποίησης - υποστήριξης κι επανένταξης των "παιδιών" της Λέρου. ΞΕΦΤΙΛΑ για το ΠΑΣΟΚ αν ακυρώσει τελικά ξεδιάντροπα τον ίδιο του τον εαυτό,καταργώντας υποδομές στον χώρο της ψυχικής υγείας, που το ίδιο ίδρυσε κάνοντας "χρήση " του πακτωλού των κονδυλίων που εισέρρευσαν τότε στην Ελλάδα από το Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον συγκεκριμένο σκοπό της αποασυλοποίησης. Σε μια περίοδο όπου ο λαός μας ΕΞΑΝΑΓΚΆΖΕΤΑΙ να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί αυτού του είδους πολιτικές ανάλγητες πρακτικές, δοκιμάζουν επικίνδυνα το κοινωνικό αίσθημα. Το Ελληνικό Λαϊκό αίσθημα που είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος κάθε κυβέρνησης όταν το σέβεται. αλλά και ο ισχυρότερος αντίπαλος της όταν το προσβάλλει βάναυσα.

Είναι η πρώτη φορά ,στους τριάντα μήνες πορείας αυτής της σελίδας που αναφερόμαστε ονομαστικά σε πολιτικό κόμμα κι αναλαμβάνουμε την ευθύνη γι αυτό. Καταθέσετε δημόσια την ταυτότητά του κόμματός σας που έφερε ο Λαός στην εξουσία κύριοι του ΠΑΣΟΚ, προς αναγνώριση - ταυτοποίηση στοιχείων.... Αν αποδειχθείτε ύποπτοι πλαστογραφίας των Αρχών που διακηρύσσετε, πηγαίνετε κύριοι και κυρίες. . Συνταχθείτε μαζί με τούς άλλους.

Αφήστε στο λαό ν' αποφασίσει ποιος είναι ο λιγότερο ψεύτης κλέφτης, επίορκος, φαύλος, δυνάστης εκμεταλλευτής της αγωνίας του και βιαστής των προσδοκιών του. " Μην παίζετε με τους Έλληνες " διεμηνύσατε στους "ξένους" και πολύ καλά κάνατε κύριε Πρωθυπουργέ. " Μην παίζετε με το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων συμπατριωτών σας εσείς και η Κυβέρνησή σας. Γιατί όλοι φέρετε την ευθύνη. Είναι παρακινδυνευμένο.... Αυτό σας διαμηνύουμε μετά λόγου γνώσης, εμείς από τον ανήφορο ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ των ΑμεΑ, μιας ιδιαίτερα ευπαθούς ομάδας της κοινωνίας που αριθμεί κάποιες χιλιάδες ψυχές και τις οικογένειές τους. Μη μου συγχωρήσετε φίλοι αναγνώστες το ύφος της γραφής. Αλλά διαβάσετε την είδηση που ακολουθεί και την οφείλω στην σελίδα http://psi-action.blogspot.com/
Petition:
Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος.

Μην αφήνετε από τριμήνου και πλέον απλήρωτους τους εργαζόμενους στις Δομές Υποστήριξης και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του προγράμματος "ΨΥΧΑΡΓΩΣ" Εξωθείτε τις Δομές σε κλείσιμο την μια μετά την άλλη. Τινάζετε το πρόγραμμα στον αέρα και στέλνετε ανυπεράσπιστους ανθρώπους πίσω στα κολαστήρια των Δημόσιων ψυχιατρείων.

8 σχόλια:

george-zampiakis είπε...

Είμαστε η μονη χωρα στην Ευρώπη που εχει παραμελήσει τα ΑΜΕΑ.Ολες οι άλλες χωρες έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ρυθμίσεις γι΄αυτά τα ατομα.Εμείς ακολουθαμε τα προγράμματα της χούντας ακόμα.Καλή σου μερα.

λυγερη είπε...

Αγαπημένη μου .
Του ΠΗΓΑΙΜΟΥ δική του ξεχωριστή παρουσία.
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Είναι κάτι στιγμές σαν αυτή που νομίζω ότι κι αν ακόμη δεν μπορώ, πρέπει να επιχειρήσω τα πάντα για τον ιερό σκοπό της εκσταρτείας που ξεκίνησα.
Έβαλα την νοοτροπία μου (του ποτέ δεν ζητώ τίποτα) στην άκρη και επικαλούμαι την βοήθεια όλων . Χωρίς την σύμπραξη Ανθρώπων, περιορίζομαι μόνο στο να εκφράζω τον εαυτό μου.Με την σύμπραξή σας κάνω βουτιά στο όραμα ,την πίστη, την ελπίδα.
Δεν μου περισσεύει κανείς .Μη μου λείψει κανείς !!!

george-zampiakis είπε...

Ο Θεός να σου βοηθάει Λυγερή.Ξερω για τις περιπτώσεις των Αμεα εξαιτίας προσώπου απο το περιβάλον μου και επιδή σπουδαζω πάνω σε τετοιες καταστάσεις.Καλό αγώνα.

λυγερη είπε...

Σας ευχαριστώ κύριε για την ευχή σας.Την χρειάζομαι. Όση δύναμη και νάχεις δεν φτάνει σ' ένα τέτοιο πεδίο μάχης.
Αφού είστε στο χώρο θά έχετε και σείς διαπιστώσει πόσο κοντά μας είναι το πρόβλημα .Δεν έχει κανείς παρά να χτυπήσει του διπλανού την πόρτα...
Καλή δταδιοδρομία σας εύχομαι..

Κατερίνα μου Αγαπημένη .
Να με σκέπτεσαι, δεν μου είναι εύκολο και μόνο να χτυπώ από πόρτα σε πόρτα...καταλαβαίνεις τι εννοώ.Εσένα το ομολογώ.Δεν το κάνω μόνο για τους άλλους αλλά και για μένα ,γι αυτό ώρες-ώρες με υπερβαίνει...
Σε φιλώ

λυγερη είπε...

Κατερίνα μου , σε σκέπτομαι και σε νοιάζομαι.
Όλα καλά ;
Τα λέμε
φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Πάει καιρός να μπω στο ιστολόγιο σου καθως και σε άλλα. Τελικά που και που βάζεις καμιά αναρτησούλα. Τα ΑΜΕΑ είναι παραμελημένα και σε άλλες χώρες..Κάποιοι Λυγεροί και κάποιες Λυγερές πρέπει να εργαστούν. "Ο μεν θερισμός πολύς..." Σε λίγες μέρες φεύγω και έρχομαι...κάπου πιο κοντά σας. Καλή συνέχεια και καλή υπομονή.Φιλιά...και στη Σκέπη της Παντάνασσας. Ένας ανώνυμος γνωστός.

Απροσπέλαστη πόλη είπε...

Κατερίνα μου καλησπέρα

Ανησυχώ,είσαι καλά όλα καλά,μού λείπεις πολύ και σε σκέφτομαι..σε φιλώ και εύχομαι νάσαι εδώ πολύ σύντομα κοντά μας πάλι, καλή μου και αγαπημένη φίλη

katerina είπε...

Σας ευχαριστώ ολους για το πέρασμά σας απ'την καλύβα ,την αφρόντιστη εδω καικαιρό.Η καλύβα ξεκίνησε με ενθουσιασμό και στηρίχτηκε στη φιλία των ανθρώπων που την δημιούργησαν.Φύσηξε άνεμος ομως που χάλασε την ισορροπία αυτής της σχέσης κι έτσι η καλύβα εχασε κι εκείνη την ''ισορροπία''της.Παρολαυτά κρατάει πεισματικά τα παράθυρα ανοικτά γιατι πιστεύει πως στις ανθρώπινες σχέσεις αξίζει να δίνεις χρονο και ευκαιρείες ....
Καλή δύναμη σε όλους σας !