Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Το σημερινό σχολείο βλάπτει σοβαρά την υγεία????

Ωρα 7.οοπ.μ Εξω απ το σχολείο μια ασυνήθιστη Σαββατιάτικη φασαρία.Οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου αναχωρούν για τριήμερη εκδρομή!Παρόντες και οι συνοδοί καθηγητές συμμερίζονται τη χαρά τους αλλά έχουν και εκείνο το γνώριμο σφύξιμο στη καρδιά,την αγωνία της ευθύνης και του απροόπτου.
Ωρα 8.οομμ.Εξω απ το σχολείο ,ημέρα Δευτέρα πάλι χαρούμενες φωνές αλλά αυτή τη φορά συνοδεύονται με αγκαλιές και φιλιά και ευχαριστίες των μαθητών στους συνοδούς τους.Τέλος εκδρομής ....γεμάτες οι ψυχές ....γεμάτες εκπλήξεις ....γεμάτες ικανοποίηση....γεμάτες!!!
Οι μαθητές ήταν μια αληθινή έκπληξη για την ομάδα των συνοδών.Χαρούμενα,γελαστά,συνεργάσιμα,εφευρετικά παιδιά,με μια ευγένεια που απόσπασε τα συγχαρητήρια ακόμα και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου.Μαθητές, που στο σχολείο όλο και κάποια ζουζουνιά έκαναν,ηταν τόσο συνεργάσιμοι!Μαθητές αδιάφοροι στα μαθήματα εδειξαν ενδιαφέρον για τη φύση ,τα παραδοσιακά σπίτια και τον αθλητισμό.Εφηβοι κλεισμενοι στο εαυτό τους,άλλοι που σπάνια μιλούσαν στη τάξη και βαριόντουσαν ακόμα και το βιβλίο να ανοίξουν ,χαμογελούσαν ,συζητούσαν ,εκαναν επιλογές και δεν βαριόντουσαν να ανεβοκατεβαίνουν τα καλτερίμια και να φωτογραφίζουν ενθουσιασμένοι!
Φυσικά σε μια τέτοια εκδρομή προκύπτουν και προβλήματα.Σ'αυτό το σημείο ήρθε η άλλη έκπληξη.Οι μαθητές βοηθούσαν να λυθούν,να μειωθούν οι γκρίνιες και να υπάρχει κλίμα ευχάριστο!
Αν μπορούσαμε να ακτινογραφήσουμε το μυαλό και την καρδιά των καθηγητών ,επιστρέφοντας ,θα βλέπαμε θαυμαστικά και ερωτηματικά αποτυπωμένα!
Τελικά μήπως το σημερινό σχολείο βλάπτει σοβαρά την υγεία των εφήβων?????

1 σχόλιο:

santos είπε...

Μαθητές, που στο σχολείο όλο και κάποια ζουζουνιά έκαναν,ηταν τόσο συνεργάσιμοι!Μαθητές αδιάφοροι στα μαθήματα εδειξαν ενδιαφέρον για τη φύση ,τα παραδοσιακά σπίτια και τον αθλητισμό.Εφηβοι κλεισμενοι στο εαυτό τους,άλλοι που σπάνια μιλούσαν στη τάξη και βαριόντουσαν ακόμα και το βιβλίο να ανοίξουν ,χαμογελούσαν ,συζητούσαν ,εκαναν επιλογές και δεν βαριόντουσαν να ανεβοκατεβαίνουν τα καλτερίμια και να φωτογραφίζουν ενθουσιασμένοι!

ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!