Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Zωή χωρίς ελπίδα......


Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε χθες το πρωί στον Χορτιάτη Θεσαλλονίκης, όταν ένας 38χρονος σιδεράς, απελπισμένος από τα χρέη, στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του με αυτοσχέδιο βρόγχο από καλώδιο. Το προηγούμενο βράδυ, στο Μενίδι, 54χρονος πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε, και αυτός λόγω χρεών.

Ο 38χρονος δράστης και αυτόχειρας φέρεται να πήρε στεγαστικό δάνειο ύψους 120.000 ευρώ προ πενταετίας από την Alpha Bank. Σύμφωνα με την τράπεζα, ο δράστης δεν κατέβαλλε τις δόσεις για το δάνειο τα τελευταία δυο χρόνια. Το σπίτι είχε προσημειωθεί όμως κάθε φορά που επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό ο οφειλέτης έδινε κάποιο χρηματικό ποσό και πάγωνε τη διαδικασία. Σήμερα, ωστόσο, το χρέος του έχει φτάσει τις 156.000 ευρώ.

Ο 38χρονος εργαζόταν ως τεχνίτης σιδηροκατασκευών και η σύζυγός του ήταν άνεργη, ..... Το ζευγάρι είχε δυο παιδιά, μια 15χρονη κόρη κι ένα 8χρονο γιο.

Τα δυο ανήλικα παιδιά παρέλαβαν παιδοψυχολόγοι – παιδοψυχίατροι της ΕΛ.ΑΣ. και χθες μεταφέρθηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο που διαθέτει ειδική μονάδα ανηλίκων.

Πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

Ένας 54χρονος στα παραπήγματα του στρατόπεδου Καποτά στο Μενίδι πυροβόλησε την 57χρονη αδερφή του μπροστά στα τρία εγγόνια της, εξαιτίας χρεών. Ο δράστης κλείστηκε σε παρακείμενο κοντέινερ όπου παρέμεινε για περίπου 20' ώσπου αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του και αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά. Η 57χρονη γυναίκα έμεινε παράλυτη από τον πυροβολισμό που δέχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος είχε υπογράψει ως εγγυητής για δάνειο της αδερφής του, το οποίο η γυναίκα δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Ως αποτέλεσμα, οι εισπρακτικές εταιρείες απαιτούσαν από τον ίδιο την αποπληρωμή. Ο άντρας, κάτω από την επήρεια αλκοόλ, επισκέφτηκε την αδερφή του προχθές το βράδυ και της ζήτησε να τακτοποιήσει το θέμα για να μην ενοχλούν τον ίδιο. Με ένα 22αρι πιστόλι έβαλε κατά της 57χρονης με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην σπονδυλική στήλη και στη συνέχεια κατέφυγε σε οικίσκο του καταυλισμού όπου, παρά τις προσπάθειες του ψυχολόγου της αστυνομίας, ο άντρας αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή του.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Έθνος

2 σχόλια:

π. ΛίΒυος είπε...

Η τραγικότητα της ζωής.... τι να πεις.

Την Καλημέρα μου!!!!

katerina είπε...

Πόσο πιο τραγική μπορεί ναναι η ζωή μας ,χωρίς ελπίδα και δίχως αγαπη?
Ευχαριστώ π.Λίβυε!